Parma houdt uitzicht op finale door gemiste strafschop van Benfica

ROTTERDAM, 30 MAART. Parma heeft de eerste wedstrijd van de halve finale van de strijd om de Europa Cup voor bekerwinnaars verloren. In Lissabon was Benfica, dat ook nog een penalty miste, voor 110.000 toeschouwers gisteren te sterk voor de Italianen, 2-1.

In de andere halve eindstrijd in Parijs leverde Arsenal knap werk. De Engelse formatie hield Paris St. Germain op 1-1. Voor de meeste oproer zorgden Engelse supporters. Wegens wangedrag werden er rond de 200 opgepakt. De meesten van hen waren dronken en hadden geen kaartje.

Parma, dat een ronde eerder Ajax gemakkelijk uitschakelde, had het in de hoofdstad van Portugal van het begin af vrij moeilijk. Isaisas hielp Benfica al na acht minuten aan een voorsprong. Uit een pass van Grippa maakte Zola vijf minuten later gelijk. Een kwartier na rust werd de aanvallende instelling van Benfica beloond door een treffer van Rui Costa.

Even later had Benfica de voorsprong verder kunnen uitbreiden nadat Asprilla de Rus Yuran onderuit had gehaald in het strafschopgebied. De Duitse scheidsrechter Heynemann legde de bal op de stip, maar de uitblinkende Italiaanse doelman Bucci stopte de inzet van Paneira.