Maastrichtse zetel CD voorlopig leeg

MAASTRICHT, 30 MAART. De zetel, die de Centrumdemocraten bij de gemeenteraadsverkiezingen in Maastricht hebben gewonnen, blijft naar alle waarschijnlijkheid leeg.

De CD'er die voor het bezetten van de raadszetel in aanmerking kwam, A. Schijns uit Landgraaf, is er niet in geslaagd tijdig naar Maastricht te verhuizen. Schijns zegt dat hij wel een huurhuis had gevonden, maar hij zag er van af daar te gaan wonen omdat de eigenaar volgens hem was bedreigd. Schijns, die voorzitter is van de CD in Limburg, stond tweede op de kandidatenlijst achter lijsttrekker G. Thielens. Deze heeft eerder laten weten dat hij de zetel niet wilde aanvaarden omdat hij tegen wil en dank als lijsttrekker had gefigureerd. Daags na de kandidaatstelling lieten ook de nummers drie en vier van de lijst weten dat zij geen kandidaat meer wilden zijn voor de CD, omdat zij zich hadden verkeken op het programma van de partij.