Belangrijke getuigen pleiten Tapie vrij van omkoping

VALENCIENNES, 30 MAART. Twee van de belangrijkste getuigen in de omkoopzaak van Olympique Marseille in de wedstrijd tegen Valenciennes hebben eerdere uitspraken tegen voorzitter Bernard Tapie van Olympique ingetrokken. Onderzoeksrechter Bernard Beffy heeft dat dinsdag verklaard. “Waarom ze het hebben gedaan is mij volstrekt onduidelijk.”

Voormalig Olympique-middenvelder Eydelie, die heeft toegegeven voor bijna 90.000 gulden aan steekpenningen te hebben overhandigd aan een speler van Valenciennes, kwam terug van zijn verklaring door Tapie tot de daad te zijn aangezet. “Mijn cliënt heeft vandaag gezegd dat Tapie nooit bij de zaak betrokken is geweest”, zei de advocaat van de speler.

Ook Michel Coencas, voorzitter van Valenciennes, kwam terug van eerdere gedane beschuldigingen aan het adres van Tapie. “Ik heb alleen ooit tegen hem gezegd dat ik wist van een op handen zijnde poging tot omkoping. Meer niet.”

Tapie reageerde triomfantelijk. “Het recht krijgt zijn beloop”, verklaarde de omstreden zakenman annex politicus. De enige die hem nog beschuldigt, is Boro Primorac, trainer van Valenciennes. (AFP)