Tafeltennisteams stellen teleur op titelstrijd

BIRMINGHAM, 29 MAART. Voor de nationale tafeltennisploegen dreigt het Europees kampioenschap op een grote teleurstelling uit te lopen. De vrouwenploeg degradeerde gisteren door een 3-2 nederlaag tegen België naar de B-groep. De mannenploeg wacht vandaag hetzelfde lot als van Oostenrijk wordt verloren.

Bij de vrouwen kwam alle druk in het degradatieduel tegen de Belgen op de schouders van Melissa Muller. Zij moest de beslissende zevende partij spelen, maar verloor in drie games van Billen. Eerder hadden Gerdie Keen en Emily Noor al aangetoond dat de landenploeg nog niet zonder de uitgesloten Vriesekoop en Hooman kan. De Nederlandse mannen verloren gisteren met 4-0 van Polen. Daardoor moet vandaag van Oostenrijk worden gewonnen om degradatie te voorkomen.