ROMIGE VENKELSOEP MET HOLLANDSE GARNALEN

De hellingen zijn bespikkeld met het tere paars van de holwortel en het romige wit van de bosanemoon. Straks ligt er een tapijt van bloeiende lelietjes-van-dalen. Het is goed toeven in de bossen tussen Bunde en Elsloo. En de wandelaar die honger krijgt kan terecht in het gastvrije kasteel Elsloo.

Bijvoorbeeld voor venkelsoep met garnalen.

Voorgerecht voor 4 personen:

I/8 liter slagroom

2 venkelknollen (650-700 gram)

7 deciliter bouillon (vis- of groentebouillon, eventueel van 1 1/2 bouillontablet)

zout, peper

100 gram Hollandse garnalen

Neem eerst de slagroom uit de koelkast, want anders is hij straks te koud. Snijd de vingers van de venkelknollen af, bewaar het groen. Verdeel de knollen in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de kwarten venkel in smalle reepjes en kook deze in de bouillon in een kwartier gaar. Pureer de soep in een keukenmachine. Voeg de slagroom toe en breng de soep aan de kook. Voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd het venkelgroen fijn en strooi het over de soep. Verdeel de garnalen over 4 borden of kommen en schep de soep erover. Eet er warm stokbrood of toast bij.