Reed Elsevier koopt beurzenorganisator

De Franse dochter van het Brits-Nederlandse uitgeversconcern Reed Elsevier heeft de OIP groep verworven.

OIP verzorgt tentoonstellingen op het gebied van kunst en boeken in Parijs en behaalde vorig jaar bij een omzet van ongeveer 48 miljoen gulden een bedrijfsresultaat van 11 miljoen gulden. Dit wijst op een profijtelijke bruto-winstmarge van ongeveer 30 procent. OIP, dat naar eigen zeggen de grootste organisator van beurzen in de wereld is - actief betrokken bij ruim 330 beurzen in bijna 30 landen - zal worden opgenomen in Reed Exhibition Companies, een belangrijk onderdeel van Reed International. OIP organiseert onder andere jaaarlijks dertien handelsbeurzen en beurzen voor het publiek in Parijs, zoals Salon du Livre (de Parijse boekenbeurs), Salon Nautique (een maritieme beurs).