Politie betrapt het FLNC op heterdaad

AJACCIO, 29 MAART. De Franse politie heeft gisteren op Corsica veertien separatistische guerrillastrijders opgepakt toen ze op het punt stonden bommen tot ontploffing te brengen in een luxe vakantieoord op het eiland.

De politie, die was getipt en daarom met een speciale vanaf het vasteland overgevlogen anti-terreureenheid aanwezig was, had nog een korte schotenwisseling met de guerrillastrijders die behoren tot het Corsicaanse Nationale Bevrijdingsfront (FLNC). De leden van het front hadden kogelvrije vesten aan en waren zwaar bewapend. De politie nam vijf kilo explosieven in beslag plus ontstekingen. Het FLNC heeft de afgelopen jaren honderden aanslagen gepleegd op vakantieoorden om zijn eisen kracht bij te zetten. Daarbij werd veel schade aangericht maar vielen zelden slachtoffers. De veertien worden naar Parijs overgebracht voor berechting. (Reuter)