Italiaanse verkiezingen; Unità

Door tussenkomst van Berlusconi (die in het Noorden een semi-alliantie met de Lega aanging en in het zuiden met de MSI) zijn dan wel heel veel conservatieve en gematigde stemmen binnengekomen maar dat zegt nog niets over de eenheid van een rechtse regering.

Het oordeel over zich op het midden richtende partij van Segni (PPI) is kort samengevat: die partij heeft niet willen geloven in, sterker nog, zich met man en macht verzet tegen de logica van een tweepartijen-democratie, en nu rest haar niets anders dan af te rekenen met het door de kiezers opgelegde polarisatie, ook al kwam die tot stand via een electorale mengelmoes. (...) Deze verkiezingen, de moeilijkste van de geschiedenis, hebben het oude Italië begraven zonder een definitief alternatief in het vooruitzicht te stellen.