Italiaanse verkiezingen; Corriere della Sera

Het is erger dan een aardverschuiving: in de stembussen op 27 en 28 maart heeft zoiets als een revolutie plaatsgehad.

(...) We zullen zien of, en in welke mate, Silvio Berlusconi, die zelfs te kennen heeft gegeven zijn voorzitterschap van landskampioen Milan voor deze overwinning op te willen geven, in staat zal zijn de twistzieke bondgenoten bij elkaar te houden: de Lega, die niet alle wind meer mee lijkt te hebben, en de MSI-Nationale Alliantie die daarentegen deelt in het genoegen van een totaal onverwachte triomf. Intussen is de overwinning van rechts, of eigenlijk van drie elkaar aanvullende rechtse elementen, in ons land een feit. Voor een deel, maar alleen voor een deel, zegt dat iets over dieperliggende, oude gevoelens die vijftig jaar lang onderdrukt zijn in een Italië bestuurd door een naar links kijkende regering, die teveel bezig was een afspiegeling van het electoraat te zijn en dat electoraat verre van reactionair probeerde te houden.