'Gijzelaars in Jemen goed behandeld'

ROTTERDAM, 29 MAART. De drie medewerkers van TNO die vrijdag in Jemen werden ontvoerd, zijn in handen van de Jihm-stam. De drie gijzelaars worden goed behandeld. Dat zeggen Westerse diplomaten in Jemen.

Volgens de Jeminitische chauffeur van het drietal, die vrijdag ook werd ontvoerd maar zondag weer is vrijgelaten, vond de ontvoering plaats in het Jihana-gebied, op ongeveer vijftig kilometer ten oosten van de Jeminitische hoofdstad Sana'a. De TNO-medewerkers waren bezig met een privé-excursie.

Het ministerie van buitenlandse zaken wil niets zeggen over de ontvoering, om de onderhandelingen tussen de Jemenitische overheid en de ontvoerders niet te verstoren. De eisen van de ontvoerders zijn nog onbekend.

De afgelopen twee jaar zijn meer dan 200 buitenlanders in Jemen ontvoerd. Allen werden na verloop van tijd ongedeerd vrijgelaten. Jemenitische stammen gebruiken de ontvoeringen om de centrale regering onder druk te zetten ter verbetering van de positie van de stam.