Ciba-Geigy ziet 17 pct hogere winst

Het Zwitserse chemie- en farmacieconcern Ciba-Geigy heeft over 1993 een winst behaald van 1,78 miljard Zwitserse franc (2,35 miljard gulden), een stijging van 17 procent boven het in 1992 behaalde netto resultaat. Over 1992 behaalde het concern een winststijging van 19 procent.

Tweederde van de winstgroei van verleden jaar is afkomstig van de toeneming van de omzet en de verbetering van de produktiviteit. De winst per aandeel ging omhoog van 52 tot 64 franc. De concern-omzet steeg vorig jaar met 2 procent tot 22,65 miljard franc (29,9 miljard gulden). De Nederlandse vestiging van het concern in Arnhem, waar ongeveer 900 mensen werken, draaide eveneens goed, vooral door de verkoop van nicotine-pleisters.

Bestuursvoorzitter Alex Krauer verklaarde bij de presentatie van de winstcijfers die vandaag in Londen plaatsvond, dat hij voor het lopende jaar een verdere verbetering van het resultaat verwacht. Voorgesteld wordt een met 1 franc verhoogd dividend van 15 franc.