Afrika Cup

Yasser Rayan (links) van Egypte en Mombo Tristan van Gabon jagen op de bal in het duel tussen de twee landen in Groep B van de strijd om de Afrika Cup. Egypte won met 4-0 en gaat nu aan de leiding voor Nigeria door een beter doelsaldo. Beide landen plaatsten zich echter wel voor de kwartfinales. Gabon, getraind door de Belg Jean Thissen, is het eerste land dat naar huis mag.

Mali, dat op de openingsdag voor dé verrassing zorgde door met 2-0 van gastland Tunesië te winnen, verloor met 0-1 van Zaïre. Toch is het land zeker van de tweede plaats in groep A, hoe de laatste wedstrijd tussen Zaïre en Tunesië ook afloopt. Het doelsaldo van de ploeg is altijd beter dan dat van Tunesië of Zaire. Tunesië, dat bondscoach Zouaoui gisteren ontsloeg en verving door Benzarti, moet met ten minste twee doelpunten verschil winnen om verder te mogen.

Het enige doelpunt bij Mali-Zaïre viel in de 48ste minuut, een schot van Lemba Basaula van de rand van het strafschopgebied. De nummer tien was na ruim twee jaar afwezigheid teruggekeerd in de nationale ploeg. Vlak voor tijd werd Danga van Zaïre van het veld gestuurd. (Foto Reuter)