Rintje Ritsma maakt debuut in surfcircuit

PARIJS, 28 MAART. Europees schaatskampioen Rintje Ritsma debuteert komende zomer als windsurfer in het wereldbekercircuit voor profs. Dat is gisteren bekend gemaakt in Parijs, waar de Fries zich aanmeldde bij de organisatie. Voormalig olympisch surfkampioen Stephan van den Berg en speedsurfer Martin van Meurs stomen Ritsma klaar voor de races.

Ritsma gaf in het achterliggende olympisch schaatsseizoen meermalen te kennen dat surfen eigenlijk zijn passie is. Hij krijgt dit jaar dus de kans. De Nederlander wordt door de organisatie van Peter Stuyvesant Travel World Cup toegelaten tot de wedstrijd in Tarifa (Spanje), tussen 14 en 20 juli. Hij begeeft zich daar in de golven tussen kampioenen als Dunckerbeck en Naish. In Parijs stond Ritsma afgelopen gisteren op de surfplank bij een indoor-evenement in de sporthal Bercy, waarbij enorme windmachines voor de golven zorgden in het volgelopen bassin.