P&O huurt ferry's van Olau Line

De Britse ferrymaatschappij P&O heeft met Olau Line een contract gesloten voor het huren van de veerboten Olau Brittannia en Olau Hollandia, die nu nog varen op de route Vlissingen-Sheerness.

Het huurcontract geldt voor een periode van vijf jaar. P&O heeft ook een optie op de volgende vijf jaar. De schepen krijgen een Britse bemanning.

De voormalige Olau-schepen zullen in de loop van mei worden ingezet op de route tussen Portsmouth en Le Havre onder de namen Pride of Portsmouth en Pride of Le Havre. P&O heeft al enige tijd behoefte aan wat meer capaciteit op deze route. Met de nieuwe schepen kan daaraan worden voldaan. De veerboten die nu tussen Portsmouth en Le Havre varen zulen worden ingezet tussen Portsmouth en Cherbourg. De Olau-schepen dateren uit 1990 en hoeven daarom niet ingrijpend te worden opgeknapt voordat ze op hun nieuwe route gaan varen. Zij hoeven alleen maar in de kleuren van P&O te worden overgeschilderd, terwijl binnenin het logo van de maatschappij dat van Olau gaat vervangen.

Olau Line maakte onlangs bekend te stoppen met de veerdienst tussen Vlissingen en Sheerness. De bemanning van beide schepen bestond hoofdzakelijk uit Duitsers. De directie overlegt nog met de Duitse vakbond over een afvloeiingsregeling.