Foto

Foto: DEN HAAG - Vele honderden belangstellenden hebben zaterdag in Den Haag de kijkdag bezocht voor de openbare veiling van de inboedel van Patty Brard.

De voormalige televiepresentatrice en zangeres van de succesvolle popgroep Luv' werd onlangs failliet verklaard. De ex-partner van Brard, E. Peute, had vrijdag nog in een kort geding geëist dat de veiling komende woensdag niet zou doorgaan omdat bij de inboedel ook veel eigendommen van hem zouden horen. De president van de Haagse rechtbank, mr. A. van Delden, stelde hem echter in het ongelijk.

Het publiek liep zaterdag voluit commentaar leverend door het huis aan de deftige Javastraat dat de indruk wekte in grote haast te zijn verlaten; in de keuken zaten de vetvlekken nog op het zespits aardgaskomfoor met elektrische bakoven, en ook stonden in de tuinschuur nog fietsen van moeder en dochter Brard. De schuifelende mensenrij had geen hoge dunk van het gebodene. Een kostbaar allegaartje was de opinie: wortelnoten meubelen, schilderijen, een badkuip, avondjurken, piano's, muziekapparatuur, kroonluchters, serviezen en veel dameskleding en schoenen uit Brards boetiek aan het Haagse Noordeinde.

De mooiste kamer in het fraaie huis, dat voor 1,2 miljoen eveneens te koop staat, is de gelambrizeerde bibliotheek. Er bevonden zich weinig boeken, maar wel de gouden en platina platen uit de gouden tijd van het trio Luv' alsmede een stapel exemplaren van het roddelblad Brard!. Aan de mislukte uitgave hiervan heeft Brard het persoonlijke faillissement te wijten. Enigszins droevig stemde de bovenste verdieping van het huis, waar zich het speelgoed en zelfs een getekende kerstwens van de dochter des huizes bevond, 'with love Priscilla'.