Directeur NedCar vertrekt na conflict

BORN, 28 MAART. Produktiedirecteur J. Huberts van de personenautofabriek NedCar in het Limburgse Born vertrekt. Zijn vertrek houdt volgens ingewijden verband met een machtsstrijd. Huberts zou de plaats hebben willen innemen van president-directeur F. Sevenstern.

Zaterdag heeft er tussen Huberts enerzijds en Sevenstern en president-commissaris M. Kuilman anderzijds een gesprek plaatsgehad. Na dat gesprek besloot Huberts op te stappen. Huberts, die 48 jaar is en die twee jaar geleden van DAF overstapte naar NedCar, wordt naar verluidt binnenkort benoemd tot directeur van de Waterleidingmaatschappij Limburg.

Van officiële zijde wordt niet gereageerd op de berichten. Wel zegt een woordvoerder van het bedrijf dat suggesties als zou het vertrek van Huberts te maken hebben met een verschil van inzicht over de kwaliteit van de Volvo 400-serie zoals die in Born wordt gemaakt “volkomen ongegrond” zijn. “Mensen die dat naar buiten brengen schieten in hun eigen voeten”, aldus de woordvoerder.

Bestuurder W. Gerssen van de Industriebond FNV zei vanmorgen het vertrek van Huberts, dat pas laat vandaag officieel bekend zou worden gemaakt, te betreuren. Hij wijst erop dat in de fabriek afgelopen vrijdag als steunbetuiging aan Huberts het werk voor korte tijd is onderbroken.

“Hij is recht door zee en open. We hebben aan hem geen slechte herinneringen. Hij geniet het vertrouwen van veel mensen op de werkvloer. Dat is belangrijk, zeker gezien tegen de achtergrond van de transformatie die in 1996 rond moet zijn”, aldus Gerssen. In dat jaar zal in de fabriek van NedCar naast de Volvo ook de Japanse Mitsubishi van de band gaan lopen.