Boze fans van Inter bestormen spelersbus na vierde verlies op rij

ROTTERDAM, 28 MAART. De bus met de spelers van Inter Milaan werd zaterdagmiddag bestormd door woedende fans. Slechts door hard optreden van de politie gebeurden er geen ongelukken. Inter verloor op eigen veld met 3-1 van Genoa. Dat was het volgende dieptepunt van de ploeg van Bergkamp en Jonk die nu naar de achtste plaats op de ranglijst is gezakt en geen kans meer heeft om zich voor UEFA-Cupvoetbal te plaatsen.

Al tijdens de wedstrijd werd de ploeg van Inter uitgefloten. De supporters riepen om het vertrek van voorzitter Pellegrini. Ook trachtten fans tot het bestuur op het ereterras door te dringen. Dat wist de ordebewaking te voorkomen. Er vielen enkele gewonden. Uit protest besloot het hele vak met de meest fanatieke supporters, zo'n 3000, een kwartier voor het einde van de wedstrijd te vertrekken. Bij Inter speelden Bergkamp en Jonk beiden mee. Met name verdedigend stuntelde de ploeg af en toe flink. De nederlaag tegen Genoa was de vierde op rij. Bij de bezoekers behoorde John van 't Schip tot de uitblinkers.

AC Milan verloor met 1-0 bij Napoli. Het was de tweede nederlaag in deze competitie van de koploper die de titel desondanks bijna niet meer kan ontgaan. De voorsprong op de nummers twee Juventus en Sampdoria bedraagt zeven punten. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen. Ruud Gullit won met Sampdoria met liefst 6-0 van Foggia. De club van Bryan Roy liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. Gullit scoorde één keer en miste nog een aantal goede mogelijkheden.

Gullit heeft al een beslissing over zijn toekomst te hebben genomen. AC Milan wil hem terughebben en Sampdoria wil hem behouden. Hij zei na afloop van de wedstrijd tegen Foggia eerst het bestuur van Sampdoria uitleg te willen geven voordat hij zijn besluit openbaar zal maken. Gezien die uitspraak lijkt hij voor Milan te gaan kiezen.