Tafeltennisploeg koploper op EK

BIRMINGHAM, 26 MAART. De Nederlandse mannenploeg voert na de eerste dag van het EK tafeltennis in Birmingham de ranglijst in poule A aan.

Na de 4-3 zege op Tsjechië werd vrijdagavond ook met 4-3 van België gewonnen. Alleen Duitsland is nog ongeslagen in deze groep. Het duel tegen Tsjechië was zenuwslopend, tegen de sterke Belgen werd het erger, met als climax de drie matchpoints die Danny Heister in de beslissende partij bij 21-14 20-17 verknalde. Podpinka won vijf punten op rij, maar vergiste zich in de veerkracht van Heister, die de derde set met 21-10 won. België, met de nummer een van de wereld Jean Michel Saive in de gelederen, had in de ochtenduren indruk gemaakt door met 4-2 van titelverdediger Zweden te winnen. Tegen Nederland stond vooral Trinko Keen in de weg. De 22-jarige is in topvorm en onderstreepte dat met zes overwinningen in evenveel partijen. Paul Haldan verscheen vier keer op de vloer verloor evenveel keer. De Nederlandse vrouwenploeg Gerdie keen en Melissa Muller heeft twee keer verloren, met 4-3 van Frankrijk en met 4-2 van Italië.