Stellingen

Als de groeiende Brusselse bureaucratie steeds meer belangstelling krijgt voor zaken als een definitie van de 'Europese Komkommer', dan moeten misschien niet alleen de Denen zich afvragen: “Is dit echt wat wij willen?”.

A.J. Buda, Rijksuniversiteit Groningen

Stemmen op een politieke partij is als het kiezen van een menu op de spijskaart; met het hoofdgerecht ligt meteen ook de hors d'oeuvre, de soep en het toetje vast.

H.M. Kruythoff, Technische Universiteit Delft

De naam 'permanent' die veelvuldig gegeven wordt aan een speciale haarbehandeling, behoort vervangen te worden door 'tijdelijk'.

V. Haanappel, Universiteit Twente

Het is onzin om de tijd van snelheidssporten in hondersten van seconden te meten, terwijl het geluid van het startschot de deelnemers met een verschil van meer dan tweehonderste van een seconde bereikt, ten gevolge van de afstand die het geluid moet overbruggen.

H.J. de Koning Gans, Technische Universiteit Delft

Ultieme waarheden zijn doeddoeners.

T.J.A. de Vries, Universiteit Twente

Het toenemend aantal Westerse landen dat zich geografisch gezien in het zuiden en het oosten bevindt maakt het wenselijk om hiervoor een nieuw begrip te vinden.

R. Slootweg, Rijksuniversiteit Leiden

In het kader van de wens tot afname van de overheidsbetutteling moet de maximumsnelheid op de snelwegen weer volledig vrij naar keuze zijn, om iedereen ten volle van de snelheidsmogelijkheden te laten genieten, waarbij de verkeersdrukte voldoende regulerend werkt.

P.E.J.M. Sallevelt, Katholieke Universiteit Nijmegen

Na de val van het communisme in het voormalig oostblok heerst daar een wildgroei van geestelijke stromingen. Hieruit blijkt dat de daar veroorzaakte armoede van de bevolking voor een belangrijk deel van geestelijke aard is.

C.A. van Driel, Technische Universiteit Delft

De aandacht die in de aanloop naar de verkiezingen van 1994 aan de Centrumdemocraten (CD) is besteed, staat in geen enkele verhouding tot het belang van deze partij en het gevaar van deze partij voor de democratie.

J.J.M. van Holsteyn, Rijksuniversiteit Leiden