Schaatswerkgroep trainersvacatures

DEN HAAG, 26 MAART. Het bestuur van de schaatsbond vormt een speciale werkgroep om de invulling van de trainersvacatures te bespreken.

De Begeleidingscommissie Kernploegen (BCK) hield deze week door het vertrek van voorzitter Kleine op te bestaan. Het enig overgebleven lid, Charisius, maakt ook deel uit van het hoofdbestuur van de KNSB. Kleine besloot donderdag op te stappen uit onvrede met de gevolgde procedure bij de invulling van de trainersvacatures. De werkgroep polst nu de kandidaten voor de opvolging van de bondscoaches Krook (mannen), Gemser (vrouwen) en De Vegt (sprint). Zij brengen vervolgens advies uit aan het sectiebestuur, dat in de nieuwe structuur van de schaatsbond eind april wordt gekozen. Een top-3 uit dat bestuur neemt vervolgens de taken van de BCK over.