SALADE MET ARTISJOKKEN

Een nieuw produkt (voor mij) in de supermarkt:

artisjokkensalade.

Voor 3 - 4 personen:

150 gram slamelange (lollo rosso, lollo bionda, frisée sla)

2 tomaten

1 pot artisjokkensalade (330 gram) of artisjokharten

4 eetlepels olijfolie

1 theelepel mosterd

zout, vers gemalen peper

2 gekookte eieren

1 blikje ansjovisfilets met kappers

Doe de slamelange en de in parten gesneden tomaten in een kom. Laat de artisjokkensalade uitlekken. Bewaar wat van het inmaakvocht voor de sladressing. Klop in een kommetje een dressing van olie, mosterd, zout en peper en voeg naar smaak een beetje van het artisjokkenzuur toe. Schep de dressing en de artisjokkensalade door het slamengsel. Garneer met partjes ei en ansjovis. Eet er knapperig Turks brood of kaas bij. Of biefstuk met gebakken aardappelen.

    • Annelène van Eijndhoven