Opinie

    • Youp van ’t Hek

Geilneus

Heel Nederland wipt, neukt, beft, rukt, vingert en hangt elke zaterdag zwaar gepierced door alle edele delen in de SM-kettingen om aan zijn of haar gerief te komen. Althans als ik de damesbladen moet geloven. Er wordt een enquête gehouden en elke schele boekhouder met witte sokken, Opel Vectra en een meubelboulevardinrichting meldt dat hij het gemiddeld drie keer per week doet.

Natuurlijk antwoordt hij dat. Je bent toch wel de allergrootste haspel als je moet bekennen dat het er zo eens in de vier weken nog wel eens dunnetjes van komt en dat je regelmatig hebt gemerkt dat je vrouw al slaapt terwijl jij nog als een bezetene op haar je best ligt te doen.

Damesbladen puilen uit van de slaapkamerbekentenissen en zelfs de Margriet heeft het hele Veluwse lezersbestand vorig jaar gevraagd hoe vaak de dames per week op de rug of wel in een andere houding wilden gaan. Ik zou de redactie willen aanraden om de antwoorden uit Epe nog eens goed na te kijken en de uitslag een beetje bij te stellen.

Op televisie is het al niet veel minder. Of het heet Lief en Leed of Sporen of Amazones en het gaat allemaal over hoe vaak en hoe lekker en hoe romantisch en hoe intensief en hoe open en hoe stieke en hoe orgasme-gericht het gaat en hoe hoog de aaibaarheidsfactor is. Niemand neemt nog een vijgeblad voor de mond. Iedereen kakelt maar lekker door over de liefde alsof het over Feyenoord-Ajax gaat.

En het ergste zijn de deskundigen. Dan zit er een Goedele of een KRO-mevrouw die de psychotherapeute uithangt en die het woord neuken nog niet in haar mond durft te nemen.

“Het is natuurlijk zo dat de ene partner vaak meer zin heeft en dat de andere dan hoofdpijn simuleert of het gewoon eerlijk zegt”, clicheet de Margriet-mevrouw en het schijnt dat zij wekelijks spreekurenlang echtparen uit de slip helpt en weer botergeil in de lamp van de doorzonwoning laat hangen.

Bij het woord 'partner' krijg ik al zulke verschrikkelijke buikkrampen dat een chronische impotentie over me heen valt.

Als ik de cijfers van de postorderbedrijven moet geloven heeft elke vrouw in haar kast een geheim laatje met opwindend ondergoed en wordt de man op zaterdagavond met zwoele teksten van het kalfslederen bankstel naar de satijnen lakens gelokt alwaar een knetterend voorspel van enkele uren op hem wacht.

Stumperds laten zich door de Viva naakt fotograferen en vertellen wat ze lekker aan het lijf van hun 'partner' vinden, studentes zitten tegen de geilneus Geert Tomlow te kakelen of ze wel eens sex om de sex hebben (Ik heb altijd sex om de sex!), verschrikkelijke echtparen vertellen open en bloot hoe ze zich door 25 jaar huwelijk hebben geworsteld en zelfs bij de EO is er een rollenspel en liggen dominee Glashouwer en Jennie Goeree elkaar uit te leggen wat ze wel of niet willen.

Heel Nederland is seksueel ernstig in de war en ook steeds vaker overkomt het mij dat ik als Bekende Nederlander (daar kun je een dagtaak aan hebben!) door een nitwit-journalist wordt gebeld met de vraag wat ik erotisch vind.

Normaal gooi ik de haak erop, maar afgelopen week heb ik het alsmaar saaier wordende kappersblad Nieuwe Revu maar eens geantwoord. Wat ik erotisch vind?

Ria Lubbers.

Een lange stilte viel aan de andere kant.

Meer niet?

Meer niet!

Daarna sneakte ik naar boven.

“Wat ga je doen”, vroeg mijn zoon van drie.

“Ik ga even wat pakken!”

“Wat ga je pakken?”

“Mama.”

    • Youp van ’t Hek