Inval bij Berlusconi onderzocht

ROME, 25 MAART. De Opperste Raad voor de Magistratuur, het orgaan dat toezicht houdt op de rechterlijke macht in Italië, is gisteren een onderzoek begonnen naar de politie-inval woensdag - vier dagen voor de algemene verkiezingen die zondag worden gehouden - in het hoofdkantoor van Forza Italia, de partij van mediamagnaat Silvio Berlusconi. Ook het ministerie van justitie heeft een inspecteur op de zaak gezet.

Volgens Berlusconi was er geen enkele reden voor de inval, die werd uitgevoerd in opdracht van een onderofficier van justitie uit de Zuiditaliaanse stad Palmi. Zij had haar baas hierover niet ingelicht. Berlusconi heeft gezegd dat links een deel van de justitie voor haar karretje heeft gespannen om hem zwart te maken. Hij heeft hierover gisteren bijna een uur gesproken met president Oscar Luigi Scalfaro. Over dit gesprek zijn geen mededelingen gedaan. De politie heeft een kandidatenlijst van Forza Italia meegenomen, maar deze informatie was openbaar en ook beschikbaar bij het ministerie van binnenlandse zaken.