'India schuldig aan bloedbad onder moslims'

LONDEN, 25 MAART. Indiase troepen hebben in december vorig jaar zonder directe aanleiding het vuur geopend op demonstrerende moslims in de stad Bijbehara in Kashmir.

Dat is de conclusie van een vertrouwelijk rapport van de Indiase regering waarop de Britse BBC-radio de hand gelegd zegt te hebben. Tot nu toe heeft de Indiase regering elke verantwoordelijkheid voor het bloedbad in Bijbehara - waarbij ten minste dertig moslims door Indiase veiligheidstroepen werden gedood - van de hand gewezen. Volgens de officiële versie van New Delhi bevonden zich “terroristen” onder de demonstrerende moslims en hebben de Indiase veiligheidstroepen slechts het vuur van deze militanten beantwoord. Het vertrouwelijke rapport komt twee weken nadat India op het nippertje in Genève een veroordeling door de Verenigde Naties wegens schendingen van de mensenrechten in Kashmir wist te voorkomen. (AP)