Eriks verwacht ten minste gelijke winst

De technische groothandelsonderneming Eriks verwacht dit jaar minimaal een zelfde bedrijfsresultaat te behalen als in 1993, zo liet de directie gisteren weten. Het bedrijfsresultaat zakte in 1993 met 9,5 procent tot 27,7 miljoen gulden.

Eriks meent een opgaande lijn te zien in de landen waar het bedrijf actief is, hoewel met grote verschillen per continent. In 1993 zag Eriks zijn winst slinken van 19,3 miljoen tot 16,4 miljoen gulden. De omzet verminderde van 402 miljoen tot 379 miljoen gulden. De winst per aandeel bedroeg 9,21 gulden tegen 10,85 gulden een jaar eerder.

Eriks denkt over voldoende kapitaal te beschikken om te investeren in nieuwe ondernemingen. “In het bijzonder wordt gedacht aan Duitsland en de Verenigde Staten.” In Duitsland nam Eriks in januari een bedrijf in Mannheim over. Nu wordt gesproken met vier à vijf partijen, aldus directeur ing. A.A. van Dusseldorp.