Brand gesticht in Duitse synagoge

LÜBECK, 25 MAART. Onbekenden hebben vannacht met een molotov-coktail brand gesticht in een synagoge in Lübeck in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.

Niemand raakte bij de aanslag, die vannacht om ongeveer twee uur plaatshad, gewond, maar twee vertrekken in de synagoge werden zwaar beschadigd door de brand. De Duitse politie zegt geen vermoeden te hebben wie verantwoordelijk is voor de brandstichting. Joodse leiders in Duitsland gaan ervan uit dat de brandstichting het werk is van neo-nazi's. “De neo-nazi's willen de jaren dertig nog eens dunnetjes overdoen”, aldus Ignatz Bubis, die voorzitter is van de Joodse Raad in Duitsland. Tijdens de Kristallnacht in 1938 werd de Joodse synagoge in Lübeck door sympathisanten van het nazi-bewind in de as gelegd. De huidige synagoge in Lübeck werd na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. (Reuter)