Baffi wint ook zonder te sprinten

SANTA COLOMA DE GRAMANET, 25 MAART. Adriano Baffi heeft meer in huis dan alleen een sprint. De rappe Italiaan veroverde gisteren zijn elfde overwinning van het seizoen door in de vierde etappe van de Catalaanse Week het peloton te slim af te zijn.

Zijn landgenoot Stefano Della Santa behield de leiding in het algemeen klassement. Baffi laat dit seizoen de ene op de andere sprintoverwinning volgen. Voor zijn elfde zege liet hij het niet op een massale aankomst aankomen, hoewel het daar tot zes kilometer voor het einde van de etappe wel naar uitzag. De sprint achter Baffi om de tweede plaats werd ontsierd door een valpartij, waarvan de Let Piotr Oegroemov het voornaamste slachtoffer werd. De Italiaan Zanini eindigde als tweede, voor de Spanjaard Angel Edo. (ANP)