Uitblinker Klinsmann beslist klassieker

ROTTERDAM, 24 MAART. Jürgen Klinsmann was gisteravond de uitblinker in de oefenwedstrijd van Duitsland tegen Italië (2-1). In Stuttgart, waar hij jaren voetbalde, maakte de spits van Monaco beide Duitse doelpunten. Eén met het hoofd, één met de rechtervoet.

De klassieker tussen de twee favorieten voor de wereldtitel werd gespeeld in een uitverkocht stadion. De 52.800 bezoekers kregen een interessante wedstrijd te zien. Duitsland was de sterkere ploeg. De regerend wereldkampioen maakte 84 dagen voor de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten een gretige indruk.

Bondscoach Vogts had gekozen voor ervaring. Acht van de elf spelers werden in 1990 in Rome wereldkampioen. Van hen heeft Matthäus inmiddels een nieuwe rol, die van libero. Het middenveld was het sterkste deel van de ploeg, met het drietal Strunz, Sammer en Effenberg in de hoofdrol. De Duitsers kregen in de eerste helft veel kansen, maar strandden telkens op Pagliuca. De doelman van Sampdoria was de uitblinker aan Italiaanse zijde.

Op slag van de rust namen de Italianen, dank zij bondscoach Sacchi met aanvallende intenties voetballend, een verrassende voorsprong. Dino Baggio scoorde met het hoofd uit een voorzet van Donadoni. Doelman Illgner ging niet vrijuit. Nog in dezelfde minuut kopte Klinsmann op aangeven van Sammer raak.

Twee minuten na de pauze zorgde hij uit een rebound ook voor de beslissing. Klinsmann reageerde alert nadat Möller tegen de paal had geschoten. Het was zijn negentiende treffer in 57 wedstrijden voor Duitsland.