Kasteel

Het zou natuurlijk opperste dwaasheid zijn de blootgelegde resten van de burcht van Amstel weer onder de grond te laten verdwijnen. Briefschrijver J.M. Beek (NRC Handelsblad, 18 maart) wees al op voorbeelden van nieuwbouw waarbij de historie zichtbaar is gebleven: Utrecht en Bern. ABN-AMRO zou ook ƒ 1156,- of daaromtrent van de winstrekening af kunnen nemen om eens in Boedapest te kijken. Daar (in Boeda) heeft men gevonden ruïnes tot integrerend deel gemaakt van het Hilton, waarbij ook de stijl van het hotel enigszins is aangepast. Weliswaar is men er in de directe omgeving niet opzij gegaan voor enige Disneyparkachtige kitsch, maar de zichtbaar gebleven ruïnes met zuilen zijn wel degelijk echt. Het lijkt me een aantrekkelijke uitdaging voor een architect om ook voor Amsterdam een bouwkundige oplossing te vinden. ABN-AMRO moet er maar een paar centen voor over hebben om zich dan beschouwen als sponsor van de VVV. Zwerfgekken

    • J. Louwen