Show Bolkestein te duur voor provincies

VVD-leider Bolkestein gaat in de campagne voor de Kamerverkiezingen niet naar Drenthe, Flevoland en Zeeland. De afdelingen in deze drie provincies vinden een verkiezingsavond met Bolkestein te duur. Voor zesduizend gulden biedt het landelijke campagneteam een complete 'talkshow' aan met Bolkestein in de hoofdrol. Maar de afdelingen besteden hun geld liever aan andere vormen van campagne-voeren.

Met deze beslissing laten de VVD-afdelingen een kans op “een avondje-uit” schieten, aldus een woordvoerder van het landelijk partijbureau. Om te concurreren met het “zappende televisievolk” heeft de VVD een gevarieerd programma samengesteld dat korte metten maakt met de obligate spreekbeurt met vragen na de pauze. Behalve een toespraak van Bolkestein zijn er, aldus de woordvoerder, vraaggesprekken van “neutrale interviewers” als Willem Bemboom, Pierre Huyskens en Kees Mijnten. Ook muzikale artiesten verzorgen een optreden. Dat de VVD-afdelingen geen geld zouden hebben om Bolkestein te betalen, wijst een woordvoerder van het landelijk bureau van de hand. “Daar heeft het niets mee te maken. Onze partij is heel decentraal opgezet. Het is de eigen beslissing van de afdelingen om een keuze te maken uit het pakket dat wij aanbieden.” (AS)

    • Arjen Schreuder
    • Willebrord Nieuwenhuis
    • Eind Kees van der Malen. Frank Vermeulen