Rotterdam voert dit jaar betaalkaart voor parkeren in

ROTTERDAM, 23 MAART. Parkeerders kunnen in Rotterdam dit jaar al betalen met een 'moneycard'. Deze kaart is te vergelijken met een telefoonkaart, maar heeft als bijkomend voordeel dat zij te herladen is.

De tien bestaande parkeerautomaten in Rotterdam worden uitgerust met 'kaartlezers', in de herst worden ook 2.500 andere parkeerplaatsen in de binnenstad en rond het Zuidplein uitgerust met 92 nieuwe parkeerautomaten. Uiteindelijk moeten alle 5.300 Rotterdamse parkeermeters verdwijnen. Ook de gemeentelijke en particuliere parkeergarages moeten worden uitgerust met de nieuwe parkeerautomaten.

Dat blijkt uit een notitie van de dienst parkeerbeheer aan het college van B en W. Voordelen van het systeem zijn volgens de dienst het verdwijnen van de parkeermeter, die niet zelden doelwit is van diefstal en vaak geleegd moet worden. De kaart kan door het betalen van een bedrag opgeladen worden. In eerste instantie moet dat volgens parkeerbeheer gebeuren bij de verkoopautomaten bij de metrostations van de openbaar vervoersmaatschappij RET. Met de moneycard kan de klant daar dan ook strippenkaarten kopen. De dienst hoopt dat postkantoren in de toekomst ook faciliteiten plaatsen om de kaarten op te laden.