Rentree Hiddink bij Valencia tegen Real

ROTTERDAM, 23 MAART. Guus Hiddink zal het seizoen als trainer bij het Spaanse Valencia afmaken.

Hij werd half november bij de club ontslagen. Spelers en supporters protesteerden daar toen fel tegen. Na het vertrek van Hiddink zakte Valencia flink op de ranglijst. Het staat nu negende. De nieuwe voorzitter, Francisco Roig, begin dit jaar gekozen, benaderde Hiddink onlangs. De trainer zei interesse te hebben in een rentree op voorwaarde dat twee mensen die hem destijds tegenwerkten, een bestuurslid en een lid van de technische staf, zouden worden weggestuurd. Dat is inmiddels gebeurd.

Hiddink zit zaterdag op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen Real Madrid. Valencia kan zich nog plaatsen voor UEFA-Cupvoetbal. De club staat vier punten verwijderd van de rechtgevende vierde en vijfde plaats. Er zijn nog negen wedstrijden te spelen.