Bukman stuurt een nieuwe amice-brief

Minister Bukman van Landbouw heeft zich opnieuw aan een amice-briefje gewaagd. Bij een vorig briefje ging een golf van verontwaardiging door het land. Bukman bepleitte bij CDA-collega Andriessen van Economische zaken een lage gasprijs voor de tuinders in de hoop de afkalvende steun voor het CDA onder boeren en tuinders een halt toe te roepen. Een venijnig Kamerdebat volgde.

Dit keer heet amice Piet M. Blauw, landbouwspecialist van de VVD in de Tweede Kamer, een brief van Bukman gekregen. Blauw had Bukman uitgedaagd tot een openbaar debat naar aanleiding van Bukmans uitspraak in het Agrarisch Dagblad dat de “VVD geen poot had uitgestoken voor extra steun aan de land- en tuinbouw”. De 250 miljoen gulden die extra werden toegezegd aan de land-en tuinbouw was het resultaat geweest van inspanningen van PvdA en CDA, aldus Bukman.

Blauw schreef op zijn beurt een amice-briefje met als aanhef 'Beste Piet' en hij daagde Bukman uit zijn stelling in het openbaar te verdedigen. In zijn antwoord strijkt Bukman zijn veren. Hij voelt niets voor een debat met Blauw. Mocht het Kamerlid hem toch willen uitdagen, dan kan dat volgens minister Bukman in de Tweede Kamer gebeuren. Die vergadert nauwelijks nog tot de verkiezingen. (WN)

    • Arjen Schreuder
    • Willebrord Nieuwenhuis
    • Eind Kees van der Malen. Frank Vermeulen