UAP behaalt 32 pct winststijging

De Franse verzekeraar Union des Assurances de Paris (UAP), een van de grootste verzekeringsinstellingen in Europa en eigendom van de Frans staat, heeft vorig jaar een winst behaald van 1,42 miljard franc (468 miljoen gulden), bijna 32 procent meer dan in 1992.

De premieomzet nam toe met 12,3 procent tot 141,5 miljard franc (46,6 miljard gulden). Van de omzet werd 57 procent in het buitenland geboekt. UAP staat op de nominatie om binnenkort te worden geprivatiseerd.

UAP keert over 1993 een dividend uit van 3 franc. Een jaar eerder, voordat het aandeel werd gesplitst (drie voor één), werd per aandeel 8 franc dividend betaald.

Bij de bekendmaking van de jaarcijfers deelde UAP mede dat het plan bestaat na de privatisering het kapitaal te verhogen via een aandelenemissie met gratis warrants.