Recordbestelling voor Sony van NOB

Sony gaat tweehonderd Digitale Betacam-machines leveren aan het Nederlands Omroepproduktiebedrijf (NOB).

Met de order is een bedrag van 20 miljoen gulden gemoeid. De NOB past het komende jaar geleidelijk de professionele videorecorders, met een gemiddelde prijs van 100.000 gulden, in bij de vervanging van de analoge machines. Het is de grootste order die de professionele afdeling van Sony ooit heeft ontvangen. Digitaal Betacam biedt de mogelijkheid tot digitale opname en weergave. Bovendien is het systeem voorbereid op breedbeeldtelevisie. Computertechniek maakt een betere geluids- en beeldkwaliteit mogelijk.

Met de nieuwe apparatuur kan het NOB zijn afnemers de komende drie tot vijf jaar de best denkbare kwaliteit leveren. Het NOB is zelf betrokken geweest bij de ontwikkeling van Digitaal Betacam. De apparaten zijn al getest tijdens de Olympische Winterspelen. Digitale machines kunnen zonder problemen analoge banden afspelen.

Het grote voordeel van deze nieuwe techniek is dat banden veel vaker gekopieerd kunnen worden zonder verlies van de beeldkwaliteit. Ook de digitale video-effecten kunnen in de montage en nabewerking van videobeelden beter worden opgenomen.