Netwerk-marketing (2)

Ook ik ben, inmiddels ruim een jaar geleden, aangesproken door een uit de as herrezen kennis uit de Rotterdamse horeca.

Strak in het pak, want hij zou binnen drie maanden een slordige ƒ 30.000 per maand toucheren. Dat wil jij toch ook? Ik liet mij overreden een bijeenkomst bij te wonen. Ik heb mijn kennis voorgerekend dat, als hij zoveel geld ging verdienen, de ene helft van Nederland NSA-luchtfilters verkoopt aan de andere helft. De andere helft zou de betaling dan voldoen met NSA-waterzuiveraars. Verblind door de successtory's investeerde hij fors en ging aan de slag. Uiteraard zal een enkeling succes hebben. Deze persoon noemen wij een succesvol verkoper of vertegenwoordiger, geen netwerkmanager. Dergelijke personen kunnen ook rijk worden van het huis aan huis verkopen van tweedehands stofzuigers. Al met al heeft NSA zich geprofileerd als een leuke club voor commerciële Jehova's. Mijn kennis werkt inmiddels, een illusie armer, weer achter de bar.

    • Paul Oldenburg