Koningin en prins Claus in Tsjechië

PRAAG, 22 MAART. Koningin Beatrix en prins Claus zijn vanmiddag in de Burcht van Praag ontvangen door de president van Tsjechië, Vaclav Havel, en zijn vrouw. Daarmee is een driedaags officieel bezoek van het koninklijk paar aan Tsjechië begonnen. Zij brachten nog niet eerder een officieel bezoek aan het land.

De koningin en haar echtgenoot ontmoeten tijdens het bezoek onder andere de voorzitter van het Tsjechische parlement Milan Uhde en minister-president Vaclav Klaus. Morgen wordt een bezoek gebracht aan een krachtcentrale en is er een rondrit door een bruinkoolwingebied en langs chemische industrie.

Het programma dat voor de koningin en de prins in Tsjechie is samengesteld bestaat verder uit culturele activiteiten. Morgenavond zijn de koningin en prins aanwezig bij de opening van een door de directeur van het Amsterdamse Stedelijk Museum Rudi Fuchs samengestelde tentoonstelling in de Praagse Burcht.

Koningin Beatrix en prins Claus verblijven tijdens het bezoek, dat tot donderdagmiddag duurt, op Paleis Lichtenstein.