KIPFILETS MET UIENFAMILIE

Bij het volgende hoofdgerecht voor 4 personen zouden gekookte linzen gegeten kunnen worden:

4 enkele kipfilets

1/2 liter kippebouillon

2 rode uien

4 lente-uitjes

2 tenen knoflook

1 ei

100 gram ongezouten cashewnoten

boter

zonnebloemolie

zout, cayennepeper

Breng de bouillon aan de kook. Leg de kipfilets in de hete bouillon en draai het vuur laag. Laat het vlees ongeveer 15 minuten in de bouillon pocheren tot het gaar is. Fruit intussen de gesnipperde rode uien, de in ringen gesneden lenteuitjes en de fijngehakte knoflook in boter. Maal de noten tot grove korrels. Haal de kip uit de bouillon en maak met een scherp mes aan de dikke kant van de filets een kleine inkeping. Steek het mes in de filets en beweeg het heen en weer zodat er een holte ontstaat. Schep met een lepeltje het uienmengsel in deze holtes. Druk de openingen goed dicht. Bestrooi de filets met zout en peper. Rol ze eerst door het met een beetje water losgeklopte ei en vervolgens door de notenkruimels. Bak de kipfilets snel, ongeveer één minuut per kant, in een mengsel van boter en olie.

    • Anne Scheepmaker