Bescheiden winst Rood Testhouse

Het automatiseringsbedrijf Rood Testhouse heeft vorig jaar een bescheiden winst behaald van drie ton. Daarmee heeft de onderneming aanzienlijk beter gedraaid dan in 1992 toen er een verlies van 11 miljoen gulden in de boeken prijkte. De omzet steeg in 1993 van 57,8 miljoen tot 61,4 miljoen gulden.

Het positieve resultaat ontstond na een grondige herstructurering die in de tweede helft van 1992 een aanvang nam. Deze reorganisatie is inmiddels voltooid. Sindsdien zijn de activiteiten van Rood Testhouse uitgebreid in zowel Europa als het Verre Oosten (Singapore). De directie verwacht dat de positie van het bedrijf zich dit jaar verder zal kunnen versterken.

Vorig jaar werd Rood Testhouse, dat toen een negatief eigen vermogen van enkele miljoenen vertoonde, gered door een kapitaalinjectie. Een grote aandeelhouder werd daarbij Rabobank Nederland met een belang van 16 procent, doordat een vordering van 1,4 miljoen gulden werd omgezet in aandelen. Het eigen vermogen van Rood Testhouse werd daardoor opgekrikt tot 1,7 miljoen gulden.