Twaalf doden door bom in metro Baku

BAKU, 21 MAART. Bij de ontploffing van een bom zijn zaterdag in de metro van de Azerbajdzjaanse hoofdstad Baku twaalf mensen om het leven gekomen en 53 gewond. Veel van de gewonden zijn er ernstig aan toe. De bom was verborgen onder een stoel in een rijtuig van de metro en ontplofte door middel van een tijdsmechanisme toen de trein het metrostation '20 Januari' binnenreed. Het rijtuig werd volledig verwoest, dat erachter zwaar beschadigd.

President Aliyev van Azerbajdzjan riep na de ontploffing van de bom zijn kabinet voor crisisberaad bijeen. Welke maatregelen daarbij ter sprake zijn gekomen werd na afloop niet gemeld. De bomexplosie is de jongste in een reeks van aanslagen in Azerbajdzjan. Begin vorige maand eiste een aanslag op een treinstation in Baku dertig levens. Een woordvoerder van het Azerbajdzjaanse ministerie van nationale veiligheid gaf de Armeniërs de schuld van de aanslag in de metro. (Reuter, AP)