Spelers die weg moeten helpen PSV aan zege

EINDHOVEN, 21 MAART. PSV - FC Utrecht stelde gisteren weinig voor. Dat was geen verrassing. Utrecht heeft dit seizoen uit nog niets gepresteerd, PSV nog bijna nèrgens iets.

Toch werd het 1-0 in Eindhovens voordeel. Dat was, in de week waarin maar liefst veertien spelers te horen kregen dat ze moeten vertrekken, voor de ploeg van De Mos mooi meegenomen. “Er is hard gewerkt, ik moet de spelers een compliment maken”, sprak de trainer. “Het viel allemaal nog wel mee, maar verwacht op dit moment niet dat we ineens de sterren van de hemel gaan spelen”, zei Numan.

Bij PSV stonden zes spelers in het veld die weg moeten. Opvallend was dat De Mos jeugdspeler Fuchs weer eens liet opdraven. Deels door de nood gedwongen: Koeman was geschorst, Wouters geblesseerd.

De treffer kwam op het conto van twee spelers die aan hun laatste jaar in Eindhoven bezig zijn. Van Aerle zette voor, Ellerman kopte in. Het betekende het eerste doelpunt van de aanvaller dit seizoen. De oud-Spartaan was lang geblesseerd. Hij stond gisteren pas voor de derde keer in de basis.

Het doelpunt viel kort na rust. Daarvoor was nauwelijks iets gebeurd. Van der Ark miste een levensgrote kans voor Utrecht, Ellerman voor PSV, Popescu schoot een keer goed op het Utrechtse doel. Verder wees niets er op dat er nog schokkende zaken gingen gebeuren.

Na het doelpunt van Ellerman, in de 51e minuut, werd het iets beter. Utrecht, tot nu toe op vreemde bodem goed voor drie gelijke spelen, viel wat meer aan. PSV kreeg de ruimte. Hoekstra schoot tegen de lat, Van Ede redde knap op schoten van Linskens en Hoekstra. Utrecht kreeg verder geen mogelijkheden meer. “De gelukkigste heeft gewonnen”, vond de Utrechtse trainer Van Veen desondanks.

Wie er volgend jaar in Eindhoven speelt, is nog volstrekt onduidelijk. PSV heeft met Popescu en Van Mol al twee buitenlanders. Versterking zal daarom voor een groot deel van Nederlandse komaf moeten zijn.