SOEP MET CONSUMENTENACCEPTATIE

Niet alle nieuwe produkten die in de Nederlandse winkel verschijnen doen het even goed. Vorig jaar bestormden de bezoekers van de Huishoudbeurs massaal de stand van Golden Wonder Pots om de snack-achtige maaltijd op basis van noedels, pasta of rijst te proeven. In 'Foodpress', de wekelijkse nieuwsbrief voor de levensmiddelenindustrie heeft de marketing manager van GWP opgebiecht dat de verkoop niet zo'n succes is. De consumentenacceptatie blijkt gering. Om de inhoud van de Pots te kunnen eten moet er warm water aan worden toegevoegd en dat betekent, aldus de manager, dat de mensen een totaal ander eetgedrag moet worden bijgebracht... Golden Wonder Pots zet echter door en heeft enkele miljoenen uitgetrokken om de acceptatiegraad op te voeren. Echt snappen doe ik dit allemaal niet, want Nederlanders zijn allang kampioen watertoevoegers. De winkels puilen uit van zakjes en pakjes soepen en sauzen die ook alleen maar heet water behoeven. Een recept voor een handgemaakte soep die meer tijd vergt:

Mexicaanse soep:

1 liter kippebouillon

1 gerookte kipfilet van circa 200 gram

1 teen knoflook

1 rode paprika

1 ui

100 gram kikkererwten

1 rode peper

1 mango

1 eetlepel citroensap

olie

zout

Zet de kikkererwten minstens 8 uur in water te weken. Kook de kikkererwten gaar in de bouillon. Snijd het kapje van de paprika, verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes. Snijd het pepertje in de lengte in en verwijder de pitjes. Snijd het pepertje in dunne ringen. Fruit de gepelde en gesnipperde ui in olie zacht en licht bruin. Voeg de paprika, het pepertje en de knoflook uit de knijper toe. Laat alles op een laag vuur tien minuten sudderen. Snijd intussen de kipfilet en de geschilde mango in blokjes. Doe groenten, kip en mango

    • Anne Scheepmaker