PKK in botsing met de Duitse politie

AUGSBURG, 21 MAART. Vele tientallen personen zijn het afgelopen weekeinde in Duitsland gewond geraakt bij botsingen tussen de politie en extremistische Koerden. Afgelopen zaterdag raakten negentig mensen gewond bij gewelddadige confrontaties tussen Koerden en de Duitse politie in de hoofdstad Berlijn en in het Beierse Augsburg. Enkele tientallen Koerden werden aangehouden. Verder werden steekwapens en flessen met benzine in beslag genomen. Gisteren raakten in Wiesbaden verscheidene personen gewond bij een demonstratie van leden van de de Koerdische PKK, een partij die in Duitsland verboden is. De Koerdische betogingen werden gehouden ter gelegenheid van de viering van het Koerdische nieuwjaar, dat op 21 maart begint, en waren vooral gericht tegen de politiek van de Turkse regering tegenover de Koerden. (AFP)