LA weer getroffen door een aardschok

LOS ANGELES, 21 MAART. Los Angeles is gistermiddag getroffen door een zware naschok van de aardbeving op 17 januari van dit jaar. Er zijn geen slachtoffers gevallen en de schade valt mee, aldus de autoriteiten. De schok duurde ongeveer een halve minuut en had een kracht van 5.3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op zo'n 3,2 kilometer ten noordwesten van Panorama City. Veel gebouwen schudden op hun grondvesten en op sommige plaatsen vielen de elektriciteit en telefoonverbindingen uit. Politie en brandweer rukten uit om wegen en viaducten te controleren, die ernstig werden getroffen bij de aardbeving op 17 januari. Bij die aardschokken, waarvan de zwaarste een kracht had van 6.8, vielen zestig doden en 8.000 gewonden.

Los Angeles en omgeving, gesitueerd in het seismisch kwetsbare gebied van de San Andreas-breuklijn, zijn zich nog steeds aan het herstellen van de aardbeving in januari. De totale schade daarvan is geraamd op 20 miljoen dollar. Sindsdien zijn er meer dan 5.000 lichte naschokken geregistreerd in de omgeving. (Reuter, AP)