Alleen Real wint in Spaans topvoetbal

ROTTERDAM, 21 MAART. De spanning in de Spaanse voetbalcompetitie wordt met de week groter. Barelona verspeelde zaterdagavond een punt bij Racing Santander, 1-1. Koploper Deportivo la Coruna kwam tegen Valladolid ook niet verder dan een puntendeling: 0-0.

Alleen Real Madrid won, met 4-3 van Logrones. De Madrilenen verkleinden de achterstand op Deportivo tot drie punten. Barcelona volgt op twee punten van de leider. De landskampioen, zonder de geschorsten Koeman en Stoitsjkov, mocht blijven zijn met het gelijkspel in Santander. De scheidsrechter stuurde twee spelers uit het veld. Eerst verdween doelman Ceballos van de thuisclub na 25 minuten wegens hands. Romario moest de arbiter attenderen op de overtreding. Even later kreeg Barcelona-verdediger Ferrer rood na een grove overtreding op Radchenko. Dezelfde Rus opende na vier minuten de score. Santander kreeg de beste kansen, maar zeven minuten voor tijd maakte Amor de gelijkmaker.

Atletico Madrid heeft sinds vanmorgen een nieuwe trainer. De Argentijn Jorge D'Allessandro is de zesde oefenmeester binnen een half jaar. Na de thuisnederlaag tegen Zaragoza (4-0) besloot voorzitter Gil in te grijpen. Hij ontsloeg Santos Ovejero. Atletico heeft nog slechts vier punten voorsprong op hekkesluiter Osasuna. In Belgie wonnen de nummers een en twee. Anderlecht versloeg in het eigen stadion Germinal Ekeren met 5-2. Nilis scoorde drie keer. De club van trainer Boskamp heeft weer een punt voorsprong op Club Brugge, dat vrijdag met 4-0 van AA Gent won. De nummer vier Charleroi verloor met 2-0 bij Lommel. Cercle-spits Josip Weber, bekeken door een delegatie van AC Milan, maakte tegen Beveren zijn 27ste seizoenstreffer. De Kroaat is sinds een week genaturaliseerd tot Belg.