Vissers zoeken naar vermiste roeiers

ZEEWOLDE, 19 MAART. De zoekactie naar twee vermiste roeiers op het randmeer Wolderwijd is gisteren door particulieren hervat.

Twee vissers uit Harderwijk zoeken met hun visnetten de bodem van het meer af. De waterpolitie en luchtvaartpolitie zullen de nodige bijstand verlenen, zo heeft de politie meegedeeld. Ook het bedrijf International Search and Rescue Communications uit Den Helder is gisteren vanuit een helikopter met infraroodapparatuur op zoek gegaan. Het ongeluk met de roeiboot gebeurde vorige zaterdag. Een roeiboot met vijf bemanningsleden liep plotseling vol water. De vijf klampten zich in eerste instantie vast aan de boot, maar na twee uur in het koude water verdronken vier van de vijf alsnog. Een vrouw kon worden gered. De stoffelijke overschotten van een 31-jarige vrouw en 43-jarige man worden nu nog vermist. Vermoedelijk liggen de lichamen op de bodem en komen ze pas over enkele dagen boven drijven.