Sally Line in de plaats van Olau

VLISSINGEN, 19 MAART. De Britse rederij Sally Line begint maandag een veerdienst tussen Vlissingen en Ramsgate.

Sally Line springt in het gat dat de Duitse Olau Line vorige week heeft laten vallen. De Olau Line onderhield tot vorige week zaterdag een veerverbinding tussen Vlissingen en Sheerness. Door een ernstig arbeidsconflict brak toen een staking uit aan boord van één van de twee Olau-schepen. De directie maakte woensdag bekend de lijn stop te zetten. De directie wil de ongeveer 400 bemanningsleden van de twee Olau-schepen ontslaan. Voor de ongeveer 200 personeelsleden aan de wal probeert Olau een oplossing te vinden. Het bedrijf wil de rechten van de scheepvaartverbinding verkopen aan een andere rederij. Woordvoerder K. Miller van de Sally Line zei gisteren de nieuwe veerdienst tussen Vlissingen en Ramsgate, vlakbij Sheerness, te beginnen zonder overleg met de Olau Line. Hij wilde niet ingaan op de vraag of zijn rederij de rechten van Olau wil overnemen.