Lufthansa mag samenwerken met United Airlines

ROTTERDAM, 19 MAART. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa kan vanaf mei gaan profiteren van de alliantie met het Amerikaanse United Airlines nu Duitsland en de Verenigde Staten het na moeizame en langdurige onderhandelingen eens zijn geworden over een nieuwe luchtvaartovereenkomst.

De twee luchtvaartmaatschappijen mogen gebruik gaan maken van 'code-sharing', waarbij zij hun diensten combineren onder één vluchtnummer. De KLM en haar Amerikaanse partner Northwest Airlines, waarin de Nederlandse maatschappij sinds 1989 een belang heeft van twintig procent, werken al enige tijd op dezelfde wijze samen. Lufthansa en United sloten vorig najaar een samenwerkingsovereenkomst maar moesten tot nu toe wachten met de praktische uitvoering daarvan omdat de Amerikaanse overheid de concurrenten van United niet wilde benadelen.