Ex-voorzitter Jacques Ruts: 'Van Aerle en Kieft zijn nog niet versleten'

“Als je ziet hoeveel contractspelers er bij PSV in dienst waren, dan moest er natuurlijk wat gebeuren. Dan is het toch logisch dat van de spelers van wie het contract afloopt, heel goed bekeken wordt of ze wel moeten blijven. Ze hebben het allemaal over internationals, maar het zijn natuurlijk ex-internationals waar we over praten. PSV heeft genoeg goede jeugd. We hebben in mijn tijd dat internaat opgericht. Dat werpt nu z'n vruchten af. Als je moet kiezen tussen Hoekstra of Kalusha, dan kies je toch voor een jongere die minstens even goed is en niet voor Kalusha. Hoe jammer dat ook is. Maar ik denk wel dat een topclub met ambities elk jaar een aantal goede spelers moet kopen. Dat doet Ajax ook tegenwoordig.

Dat het allemaal zo naar buiten is gebracht is niet de schuld van Maeyer. Hij heeft mij verzekerd dat de namen van de spelers door de pers zijn geponeerd. Waarom mag hij de mening van de technische staf niet naar buiten brengen? Van Breukelen zou er ook verstandig aan doen eerst te vragen hoe die namen precies in de openbaarheid zijn gekomen. Dat heb ik ook gedaan.''

Ex-speler René van de Kerkhof:

“Er zijn een paar spelers bij die echt niet over hun top zijn. Van iemand zoals Van Tiggelen, die is 36, daar kan ik me van voorstellen dat ze die kwijt willen. Er is een tijd van komen en van gaan. Ik voelde het zelf ook aan op m'n 34ste. Maar zo'n Van Aerle en Kieft zijn nog niet versleten. Popescu is een attractieve speler voor het publiek. Toch iemand met uitstraling. Dat willen ze juist behouden, maar als er een geïnte resseerde komt mag hij ook zo vertrekken.”

Ex-speler en ex-jeugdtrainer Huub Stevens, nu trainer Roda JC:

“In mijn hart ben ik nog steeds een PSV'er. Het is natuurlijk triest dat dit moet gebeuren. Ik heb op m'n 32ste een bewuste keuze gemaakt door te stoppen. Je kan zoiets al vroegtijdig zien aankomen. Het was een must dat er bij PSV iets ging gebeuren. Helaas wat aan de late kant. Ik heb als jeugdtrainer drie en vijf jaar geleden al aangegeven dat ze niet alleen aan een modern stadion met business-seats moesten denken. Het gaat vooral om de spelers. Ik weet niet of ze toen iets met dat rapport hebben gedaan. Maar bepaalde zaken die nu worden gesignaleerd, waren toen ook al bekend.”