Dirigent eist voorschot in kort geding

EINDHOVEN, 19 MAART. Dirigent Arpád Joó eist dinsdag in een kort geding in Den Bosch van zijn voormalige werkgever Het Brabants Orkest een voorschot op de enkele miljoenen guldens voor gederfde inkomsten en wegens aantasting van zijn reputatie. In januari zegde Het Brabants Orkest met onmiddellijke ingang het contract met de dirigent na een ernstige vertrouwensbreuk tussen de directie en Joó. De dirigent annuleerde een repetitie en bleek een engagement in Duitsland te hebben, terwijl hij tegelijkertijd het Brabants Orkest zou leiden.

Een poging van Jóo om in onderling overleg een regeling te treffen, is mislukt. Daarom gaat Joó later een schadeloosstelling van enkele miljoenen eisen. Hoe groot het in kort geding te eisen voorschot is wil zijn raadsman niet zeggen.